torstai 13. joulukuuta 2012

1. IVF, Tuoresiirto

Tänään se sitten oli, alkion tuoresiirto. Kaikki meni hyvin, ja siirto oli nopeasti ohi, tuntui vähän niin kuin papa-koe olisi otettu. Meidän hedelmöittyneistä kahdeksasta alkiosta tänään jäljellä oli kuusi, joista lupaavin tänään siirrettiin, viisi laitettiin pakkaseen. Vähän suretti, että kaksi alkiota oli jouduttu hylkäämään, mutta jäihän meille silti vielä viisi hyvää alkiota varalle. Siirretty alkio oli nyt 4-soluinen, ja näimme sen pieneltä näytöltä juuri ennen siirtoa. Aika ihmeelliseltä tuntui nähdä moninkerroin suurennettuna meidän vauvan alku (ajattelen positiivisesti, tästä meidän vauva vielä tulee), ja nyt se pieni on minun kohdussani mukana kulkemassa.

Siirron jälkeen kumpikin meistä on ollut jotenkin ihan ihmeissään ja hyvin, hyvin onnellisia. Minulla on ollut koko päivän sellainen kestohymy, kun kannan mukanani pientä salaisuutta. Edes klinikan lasku tehdystä hoidosta ei haitannut yhtään!

Puhuimme mieheni kanssa, että asennoidumme asiaan nyt niin, että olen raskaana. Voi hyvinkin olla, että tämä raskaus kestää vain kaksi viikkoa, kunnes kuukautiset alkavat, tai sitten se kestää noin 40 viikkoa, tai jotain siltä väliltä. Kuitenkin olen nyt raskaana, piste. Ymmärrän hyvin, että todennäköisyydet ovat epäonnistumisen puolella, mutta koitan nyt nauttia näistä tulevasta kahdesta viikosta, ja murehtia vasta myöhemmin, jos raskaustesti näyttääkin negatiivista.

Kumpa vain pieni tarraisi lujasti kiinni, ja ensi syksynä meillä olisi oma vauva!

7 kommenttia:

 1. Toivon mukaan tärppää! :)

  VastaaPoista
 2. Tarroja ja liimaa sinne, noin sitä kuuluukin ajatella. Onnea matkaan! <3
  Me ajateltiin pyytää kuva niistä meille siirrettävistä blastokysteistä,
  jos nyt sinne asti jotain jää. :)

  VastaaPoista
 3. Täältä myös onnentoivotukset. Sinulla on oikea asenne : ) Positiivisuus tuo elämään voimaa, liimaa ja muutakin hyvää!

  VastaaPoista
 4. Tuo on ainoa oikea tapa suhtautua seuraavaan kahteen viikkoon. Olette varmasti sen ansainneet.

  Pitkää mieltä matkaan :)

  VastaaPoista
 5. Oikea asenne! Ja näin IVF-asioista tietämättömälle tuo kuusi kuulostaa todella hyvältä. Se on moninkertaisesti parempi kuin ei yhtään tai yksi!

  Täällä pidetään peukkuja pystyssä!

  VastaaPoista
 6. Juuri semmoinen asenne, mistä on vain iloa! =) Mitä se hyödyttäisikään murehtia ja voivotella asioita kahteen kertaan? Toivottavasti tulevat kaksi viikkoa sujuu hyvillä mielin ja sitten saatte iloisia uutisia!

  VastaaPoista
 7. Oih, kiitos kovasti kaikille! Ihanaa, kun noin moni tsemppaa ja toivoo meille parasta! :)

  VastaaPoista