sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Rv 4+3

Muokkailin tätä vanhaa tekstiä, koska laskin pariin otteeseen nuo raskausviikot väärin. Tässä vaiheessa siis menossa rv 4+3.

Ehkä tuohon raskausviikon laskemiseen äkkiä tottuu, nyt kun se on oikeasti todellisuutta. Kiitos muuten kaikille hirmuisesti onnitteluista!

Kerroin eilen asiasta pikkusiskolleni, ja mieheni kertoi omalle siskolleen. Tänään kerromme miehen vanhemmille, ja huomenna maanantaina kerron omille vanhemmilleni. Huomenna siksi, että vanhemmillani on huomenna 30-vuotishääpäivä, joten toivottavasti tämä on heille kiva hääpäivälahja meiltä. Toivottavasti äiti ei tänään minulle soita. Hän kun tietää, että näinä päivinä minulla oli tarkoitus tehdä raskaustesti.

Kerromme nyt jo näin avoimesti perheillemme, koska olemme avoimesti myös kertoneet lapsettomuushoidoista. Emme olisi jaksaneet pitää kaikkea sisällämme, joten onneksi perheemme ovat olleet tukenamme koko ajan. Ja jos kävisi niin ikävästi, että raskaus menisi kesken, kertoisimme heille heti myös siitä, jotta tietävät mitä käymme läpi, ja he kuitenkin haluavat meitä kaikessa tukea.

Oireita ei edelleenkään ole mitenkään merkittävän paljon. Tässä jotain, mitkä olettaisin olevan raskausoireita:
 • Turvotus aamusta iltaan, varsinkin illalla.
 • Outoja vatsakipuja välillä. Tuntuu vähän kuin vatsanväänteiltä, välillä ihme vihlaisuja. Ei kuitenkaan ole ollut mitään kovia kipuja.
 • Kohdunnapukka tuntuu erilaiselta.
 • Iltaisin vähän huono olo. Ei okseta, mutta silti vähän höntti olo.
En ole tuota kohdunnapukkaa ikinä mitenkään seuraillut tai tunnustellut. Mutta nyt kun Lugesteron-lääkettä joutuu kolmesti päivässä laittamaan emättimeen, väkisinkin se napukka tuntuu siinä samalla. Siitä on tullut semmoinen kova pallura, vaikea selittää.

Ensi viikolla kun vuodenvaihteesta on selvitty, soittelen ensimmäistä kertaa neuvolaan ja varaan ensimmäiset ajat. En ole vielä yhtään perillä mitä kaikkea neuvolassa tapahtuu ja missä vaiheessa. Mutta eiköhän se selviä. IVF-lääkärini sanoi, että rv 7 olisi sitten varhaisultra. Sekin aika täytyy ensi viikolla varata. Elämme jänniä aikoja. <3 <3 <3 <3 <3

5 kommenttia:

 1. Voi onnea onnea onnea! Ihana uutinen! :)

  VastaaPoista
 2. Oiiiiiii! <3 Hurjan paljon onnea! Toivotaan, että kaikki menee hienosti tästä eteenpäinkin! Onnellista odotusaikaa! <3

  Plussa saatiin tännekin pp päivänä 13. Mies ei enää malttanut odotella huomiseen, joten maanitteli minut testaamaan. Oletko ihan varma noista viikoista, jos kp 1 oli 29.11? Millä laskurilla sait tuollaisen tuloksen? Meillä kp 1 oli 28.11 ja minun laskujen mukaan nyt olisi rv 4+4. Tosi jännää, että ollaan nyt sitten raskaana melkolailla samoilla viikoilla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee!!! Onnea sinullekin kamalasti! Ihanaa, että molemmilla heti ensimmäinen siirto onnistui! :)

   Oikeassa olet, se onkin 4+3 mikä minulla nyt on. Laskin siis molemmilla kerroilla itse kalenterista katsomalla. Tokalla kerralla olin näköjään ekan viikon laskenut 1. viikoksi, vaikka sehän tosiaan onkin vasta 0-viikko. No, viikko sinne tai tänne, pääasia että ollaan raskaana. :)

   Poista
 3. Kiitos, niin on todella ihanaa ja uskomatonta, että ensimmäisellä tärppäsi. Tämä on kyllä ihan käsittämätöntä! <3

  Anteeksi, jos kommentoin noita viikkoja jotenkin kärkkäästi, mietin jo että toivottavasti en loukannut sinua. Ja olen samaa mieltä, että ei niillä viikoilla niin väliä, kunhan raskaana ollaan. Vaikka kyllä tässä odotellaan jo sitä seitsemättä viikkoa, että pääsisi varhaisultraan ja sitä maagista 12 viikon rajaa, jolloin ehkä jo ollaan vähän turvallisemmalla puolella.
  Mutta tällä hetkellä kuitenkin nautiskelen onnellisesti raskaana olosta. <3 Minulla on etova olo aamusta iltaan, rinnat kipeänä ja turvotusta. Jee, se meidän punktioturvotus muuttui kuin muuttuikin alkuraskauden turvotukseksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ollenkaan pahoittanut mieltäni! Ihan hyvä, että sanoi siitä, niin en ole väärässä harhaluulossa koko ajan itsekin. :)
   Nyt varmasti alussa tuntuu, että aika kuluu niin hitaasti, mutta eiköhän se siitä nopeudu, kun asiasta tulee "arkipäiväisempää". Viikkoa 7 täälläkin kuitenkin odotellaan jo kovasti! Ei tätä oikein vieläkään pysty käsittämään. <3

   Poista