perjantai 14. joulukuuta 2012

Kilpirauhasesta ja vatsakivuista

Kilpirauhanen
Kävin aamulla kilpirauhaskontrollissa, ja jo muutamaa tuntia myöhemmin lääkäri soitti testin tuloksesta. TSH oli nyt 3,69, pari viikkoa sitten se oli 4,72 ennen lääkityksen aloitusta. Lääkäri määräsi nyt nostamaan Thyroxin-lääkityksen 50 mikrogrammasta 0,1 milligrammaan päivässä, että TSH saataisiin lähemmäs kahta. Se olisi mahdollisen raskauden kannalta paljon parempi. Tammikuun lopussa on sitten seuraava kontrolli.

Vähän ehkä osasin aavistella, että sitä kilpirauhasen vajaatoimintaa olisi minulla edelleen. Lääkityksestä huolimatta olen edelleen palellut aina välillä iltaisin, ja muutenkaan en olossa ole huomannut mitään merkittävää muutosta verrattuna aikaan ennen lääkitystä.

Mahakipua
Töissä tuli tänään vatsa ihmeen kipeäksi. En oikein osaa sanoa, johtuiko kipu edelleen herkistä munasarjoista, alkiosta (en tiedä voiko se aiheuttaa kipua näin aikaisessa vaiheessa) tai ihan vain ilmavaivoista. Tai siitä, että töissä oli niin kiirettä, että jouduin hotkimaan lounaan aika pikaisesti. Kipua kesti ehkä noin puoli tuntia, mutta se oli yllättävän voimakasta. Jos se olisi kestänyt yhtään pidempään, olisin lähtenyt varmaankin kesken päivän kotiin.

Vatsa on edelleen turvoksissa. Eilinen tuntui jo paremmalta, mutta tänään on nestettä taas kertynyt. Vessakäyntejä on ollut huomattavasti vähemmän juotuun nestemäärään nähden...

Ällövaroitus
Lugesteronien käytön aloitin eilen aamulla. Todella ällöttävä lääke, jota laitan yhden kapselin (200 mg) kolme kertaa päivässä emättimeen. Eli melkein koko ajan joutuu pitämään pikkuhousun suojaa, koska aine valuu pois. Tätä ihanuutta siis luvassa ainakin raskaustestipäivään asti. Jos testi on positiivinen, jatketaan lääkitystä noin seitsemännelle raskausviikolle asti. Pieni harmihan tämä on siinä vaiheessa jos käy niin ihanasti, että raskaus jatkuu, mutta tällä hetkellä se ei ole kovin kivaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti