keskiviikko 12. joulukuuta 2012

1. IVF, Alkiot

Klinikalta soiteltiin jo aamusella, ja hyviä uutisia oli biologilla; kahdeksan yhdeksästä munasolusta oli hedelmöittynyt! Vain yksi munasolu oli siis ollut epäkypsä hedelmöittyäkseen. Heti puhelun jälkeen herätin mieheni, ja hihkuttiin yhdessä onnessamme. Siirto on siis huomenna klo 12, ja voihan olla, että osa alkioista osoittautuu vielä liian huonoiksi siirrettäväksi tai pakastettavaksi. Mutta silti kahdeksan tässä vaiheessa kuulostaa niin hienolta, paljon enemmän kuin osasin odottaa! Ne kahdeksan ovat jo nyt meidän pieniä vauvoja, vaikka mitään takuita ei ole, että yhdestäkään niistä oikeaa vauvaa tulee. Olen jotenkin pelännyt, että syy miksi en ole tullut aikaisemmin raskaaksi, olisi ollut munasoluissani. Huojentavaa tietää, että munasoluni ovat kunnossa, ainakin tähän pisteeseen asti.

Olo eilisen punktion jälkeen on tänään ollut aika normaali. Särkylääkettä en ole tarvinnut, eikä vatsa ole ollut oikeastaan ollenkaan kipeänä. Turvotusta on vielä, mutta sekin on tainnut jo vähän laskea. Olisin tänään ollut kyllä ihan täysin työkykyinen, mutta olen niin harvoin sairaslomalla, että koitan nyt nauttia näistä parista päivästä kotona.

Huomenna sitten mennään hakemaan pikkuinen kyytiin, todella jännää! Näin lähellä raskautta en ole ikinä aikaisemmin ollut.

5 kommenttia:

 1. kuulostaa hyvältä! Tarrasukkia!

  VastaaPoista
 2. Wau, tosi hienosti sitten! Onnea siirtoon! :)

  VastaaPoista
 3. Voi kuinka hieno tilanne!! Olen todella iloinen kanssanne : ) Nyt vain hyvää vointia ja muista huilailla vaikka olo ihan hyvä onkin. Peukut pystyssä huomiseen!

  VastaaPoista
 4. Ariella, itse punktio meni ihan ok, vaikka monta kertaa jouduttiinkin pistämään. Mutta sen jälkeen olin tosi yllättynyt kovista kivuista. Ja tänään en voinut kuvitellakaan meneväni töihin. Johtunee hurjasta saaliista, folleja siis 47, joissa 26 munista ja noista 22 hedelmöittyi. :) Sato tuntuu käsittämättömälle, mutta samalla vähän pelottaa että onko kaikki ihan sekundaa. Vielä pitäisi maanantaihin saakka jaksaa odottaa moniko jakautuu. Toivottavasti saatais pakkaseenkin tuosta saldosta jotain. Sen verran lääkäri jo sanoi, että hurjan saaliin vuoksi aiemmin siirron jälkeen pistettäväksi suunniteltu Gonapeptyl-pistos on nyt unohdettava. :( Joten tukena vain Luget. Kirjoittelehan sitten taas siirron jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, olipa iso saalis! Ei ihme, että olo on kipeä. Toivotaan, että sieltä tulisi teillekin monta hyvää alkiota! Koitan huomenna jaksaa tehdä sen sähköpostiosoitteen, nyt ei enää jaksa. :)

   Poista