torstai 29. marraskuuta 2012

IVF lähestyy...

Tänään vietetään kierronpäivää yksi! Jee! Eilen ennen nukkumaan menoa vuoto alkoi niukkana, ja aamulla tulikin jo ihan reilusti.

IVF

Soitin tänään klinikalle, ja sovittiin hoidon jatkumisesta. Menopur-pistokset aloitan kp2 annostuksella 112,5 IU. Folliultrat on sitten ensi viikolla kp5 ja kp7. Jatko selviääkin sitten noissa folliultrissa. Kerroin tänään töissä esimiehelleni, että joulukuussa olen sitten noin viikon ajan sairaslomalla. Taisin kertoessani käyttää sanoja "pieni lääketieteellinen toimenpide", koska en halunnut suoraan kertoa, mistä on kyse, en vielä. Kahdelle työkaverilleni, joiden kanssa olen samasssa tiimissä, ja joiden työmäärään oma poissaoloni vaikuttaa hyvin paljon, kerroin ihan suoraan miksi tulen olemaan sairaslomalla joulukuussa, ja vielä kiireisimpään aikaan vuodesta. Heille halusin olla rehellinen, ja luotan heihin täysin, että eivät puhu asiasta muille.

Nyt jännitää jo ihan hirveästi!! Semmoista hyvää, kutkuttavaa jännitystä.

Kilpirauhanen

Soitin tänään myös neuvolaan. Kävin vuosi sitten syksyllä neuvolalääkärillä, ja hänen lähetteestään kilpirauhashormonikokeissa. Halusin kysyä sen viime vuotisen testin tuloksen, koska minulla ei ollut siitä enää mitään muistikuvaa. TSH-arvo oli tuolloin ollut 2,99 ja T4V oli 17. Eli normaaliarvot viitteiden ollessa TSH:ssa 0,3-4,2 ja T4V:ssä 9-19. Vaikka en välttämättä ihan luota tuon viime vuotisen mittauksen tulokseen, sillä muistaakseni kello oli silloin jo lähempänä kymmentä, ja kilpirauhaskoehan suositellaan otettavaksi klo 8-10 välillä, mahdollisimman pian heräämisen jälkeen. No, joka tapauksessa kilpirauhasen toiminta on nyt viimeisen vuoden aikana hieman heikentynyt, TSH on nyt siis 4,72 (T4V:stä en tiedä, lääkäri ei sitä sanonut, enkä tietenkään silloin vielä näistä mitään tietänyt, joten en osannut kysyä). Pääsia, että vajaatoiminta on nyt tunnistettu, ja sain siihen lääkkeet.

Huomenna perjantaina minulla on onneksi vapaapäivä. Edessä muuttamista ja työporukan omat pikkujoulut; keilaamista ja hyvää ruokaa. Ihanaa lähestyvää viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti