torstai 8. marraskuuta 2012

IVF:n suunnittelukäynti

Soitin eilen klinikalle ja kerroin, että kierto alkoi alusta viime perjantaina. Sain IVF:n suunnittelukäyntiajan jo tälle päivälle, vaikka olin varautunut menemään vasta ensi viikolla.
Menin yksin, koska mies ei ehtinyt töiden takia. Olimme edellisellä lääkärikäynnillä jo alustavasti jutelleet IVF:stä, ja mies oli silloin mukana, joten ei hän paljosta jäänyt paitsi. Katsoimme kuitenkin nyt illalla yhdessä miehen kanssa lapsettomuus.com -sivustolta IVF:stä kertovan videon, joten miehellekin tuli selkeä kuva siitä, mitä tulee tapahtumaan.

Suuri vauvantekosuunnitelma on siis seuraava:
  • Nyt menossa kp 7.
  • Viikon 46 aikana käymme miehen kanssa verikokeissa julkisella puolella
  • 16.11. (kp 15) aloitan Primolut nor 10mg 1 tabl/pv, jatkuu 25.11. (kp 24) asti.
  • Kuukautiset alkaa toivottavasti 28.11. (kierto tällöin 26 päivää). Jos kuukautiset alkaa myöhemmin kuin 3.12., siirtyy IVF tammikuulle, koska punktiota ja siirtoa ei voida tehdä jouluviikolla.
  • 29.11. (kp 2) alkaa pistokset Menopur 112,5 IU/päivä, jatkuu ainakin 8.12. (kp 11) asti.
  • Ultraääniseurannat on alustavasti ma 3.12. ja pe 7.12. (kp 5 ja kp 9).
  • Jarrutuslääkkeenä Orgalutran 0,25 mg 1 pistos päivässä (aloitus selviää myöhemmin).
  • Irroituksessa Pregnyl 5000 IU tai Ovitrelle (ajankohta selviää myöhemmin).
  • Punktio ja siirto tapahtuu viikolla 50 (tai 51)
  • Keltarauhashormonina Lugesteron 200mg 1 kapseli 3 krt päivässä (aloitus selviää myöhemmin).

Tietysti paljon voi vielä sattua, ja suunnitelma varmasti elää. Mutta tuntuu hyvältä, kun on jonkinlainen suunnitelma, mitä tehdään ja milloin, ja että vakaa aikomus on saattaa raskaus aluilleen joulukuussa.

Nyt olo on hieman jännittynyt ja todella odottavainen. Kivaa päästä hoidoissa eteenpäin, ja näin nopealla tahdilla. Todennäköisyys onnistua yhdellä IVF-hoitokerralla on n. 30%. Ei nyt ihan mikään päätä huimaava onnistumisprosentti, mutta on se sentään jotain. Kun tuntuu, että edeltävillä hoidoilla mahdollisuus raskautua on ollut pienen pieni. Joten siihen nähden tuo IVF:n prosentti tuntuu todella hyvältä. Ties vaikka Leidi Fortuna olisi tällä kertaa meidän puolella.

Olisi kyllä maailman paras joululahja, mitään muuta en edes halua, kuin että raskaustesti näyttäisi positiivista juuri jouluna. Ja jos edessä on taas yksi negatiivinen tulos, voi sekin olla helpompi ottaa vastaan perheen keskuudessa. Tai sitten se on entistä vaikeampaa. Mutta tällä kertaa koitan olla murehtimatta asiaa liikaa etukäteen. Ja vielä yksi hyvä puoli tässä IVF:n läpikäymisessä juuri joulukuussa; kaikkien joulukiireiden takia ehdin vähemmän murehtia ja stressata hoidosta. Pitäisi vain koittaa muistaa levätä ja ottaa rennosti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti