keskiviikko 15. elokuuta 2012

Seurantaultrakuulumisia

Kävin eilen lääkärin luona seurantaultrassa, kierronpäivänä 14. Olen tässä kierrossa syönyt Femaria (tai oikeastaan se vaihdettiin jo keväällä apteekissa edullisempaan Letrolaniin) 2 tablettia, eli 5 mg kierron päivinä 3-7.
Siellähän möllötteli vasemmassa munasarjassa oikein hienon näköinen 21 mm munasolu! Lekuri antoi reseptin Ovitrelleen munasolun irroitukseen (Pregnyl olisi huomattavasti edullisempaa, mutta sitäpä ei tietenkään saa apteekeista tällä hetkellä). Pistin piikin eilen joskus viiden aikaan, ja mahanippailuista päätellen ovulaatio minulla oli joskus eilen illalla. Vähän joutui hammasta puremaan petipuuhissa, kun en halunnut paljastaa miehelle yhdyntäkipuja. Oviksen aikaan se ei vaan oo mitään herkkua, mikä on taas joku luontoäidin oma pikku jekku...

Munasolun lisäksi vasemmassa munasarjassa näkyi myös endometriooma, joka oli kasvanut 28 mm kokoon. Viime helmikuussa se oli n. 10 mm, eli onhan tuo puolen vuoden aikana kasvanut melkein kolminkertaiseksi. Nyt sitä sitten seuraillaan seuraavissa ultrissa, ettei pääse kasvamaan liian isoksi. Jos siitä tulee n. 40 mm kokoinen, se varmaan leikataan pois. Toivon vaan että sen kasvu loppuu, en nyt haluaisi mitään ylimääräisi mutkia matkaan, kun oviksiakin on alkanut tulemaan ihan kivasti lääkkeiden avulla.

Juteltiin lääkärin kanssa myös hoidon jatkosta. Hänen mielestään kannattaa nyt jatkaa toistaiseksi näin, eli Femarilla tai pistoslääkkeillä kasvatellaan munasolu, ja loput hoidetaan perinteisesti kotona. Meidän tapauksessa ei kuulemma saavuteta isoa hyötyä inseminaatiosta, kun miehen siittiöt kuitenkin ovat hedelmöityskyvyltään normaaleja.
Kysyin lääkäriltä myös munajohtimien aukiolotutkimuksesta. Sitäkään ei välttämättä minulle kannata tehdä, koska on epätodennäköistä, että minulla niissä mitään vikaa olisi. Saan sen tutkimuksen halutessani, mutta ajattelin antaa asian vielä toistaiseksi olla.

Jotenkin minulla on nyt vain todella varma olo tästä kierrosta, mikä tietysti tarkoittaa sitä, että pudotaan korkealta ja kovaa jos/kun täti taas tulee kylään parin viikon päästä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti