torstai 13. syyskuuta 2012

Lääkärillä

Tänään oli kp 13 seurantaultra, menossa viides kunnon yrityskierto hormoniavusteisesti. Olen siis tässä kierrossa piikittänyt Menopuria kp 5:stä asti 37,5 IU päivässä.
Follikkeli vasemmassa munasarjassa oli 12 mm kokoinen. Arvasin, että ei se vielä kypsä voi olla, koska kasvukipuja minulla on viime päivinä ollut aika vähän. Menopurin pistämistä jatkan nyt vielä kp 16 asti ja kp 17, eli maanantaina pistän irrotuspiikin, eli Pregnylin. Ihan hyvä, että Pregnyliä sai taas pitkästä aikaa apteekista, se kun kuitenkin on n. 50 € halvempaa, kuin vastaava tuote Ovitrelle.

Endometriooma puolestaan samassa vasemmassa munasarjassa oli 31 mm kokoinen, se oli kasvanut 3 mm viime kuusta.

Kyselin taas lääkäriltä, miten tästä hoitoja jatketaan, mikäli toivottua tulosta ei vieläkään tule. Hän oli sitä mieltä, että seuraavassa kierrossa mennään Menopurilla ja samalla annostuksella. Jos silloinkaan ei raskautta tule, on meillä edessä joko muutaman kuukauden hoitotauko (omasta pyynnöstä). Tauon aikana voi olla, että tutkitaan julkisella puolella tuo minun endometriooma, ja se onko sen poistaminen aiheellista. Jos taas emme pidäkään taukoa, jatketaan hoitoja siirtymällä inseminaatioihin tai IVF:ään, eli koeputkihedelmöitykseen. Aiemmin lääkäri oli kyllä sitä mieltä, että inseminaatiosta ei meille olisi merkittävää hyötyä, koska miehen siittiöt ovat normaaleja hedelmöityskyvyltään. Eli varmaan siirrytään sitten suoraan IVF:ään.

En vaan vielä yhtään osaa sanoa, haluanko pitää hoidoista taukoa, vai jatkaa täyttä höyryä eteenpäin. Toisaalta tarvitsisin lomaa kaikesta hoitoihin liittyvästä stressistä, mutta toisaalta haluaisin jatkaa hoitoja niin pian kuin mahdollista, jotta raskaus alkaisi mahdollisimman pian. Mutta tietenkin sitä on aivan turha vielä miettiä, nyt pitää vaan keskittyä tähän kiertoon ja koittaa pysyä hyvillä mielin ja stressittömänä (hankalaa!). Lääkärikin jo kovasti toivoo, että me onnistuisimme. Endometrioomankin näkökulmasta olisi hyvä, jos raskautuisin mahdollisimman pian, koska raskaus pysäyttää endometriooman kasvun, ja voi sen jopa pienentää/poistaa kokonaan.

Kaikki peukut ja varpaat pystyyn nyt tämän kierron suhteen! Lähden huomenna viikonlopuksi vanhempieni luo lataamaan pattereita, niin että jaksan sitten ensi viikon ovulaation hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla mieheni kanssa. ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti