tiistai 5. helmikuuta 2013

Rv 10+0

Esimieheni tietää nyt
Kerroin tänään esimiehelleni raskaudestani. Ajattelin kertoa jo nyt, koska jään äitiyslomalle näillä näkymin elokuun alussa. Esimieheni painii jo nyt kesälomasuunnitelmien kanssa, joten ajattelin olla avoin asian suhteen, että hän voi ottaa asian huomioon. Minua jännitti jostain syystä ihan kamalasti. On kyllä jännittänyt kertoa raskaudesta kaikille, joille tähän mennessä on kerrottu, mutta esimiehelle kertominen jännitti eniten. Hyvin ja rohkaisevasti hän asian otti, mutta välimme ei ole niin avoimet, että asian kertominen olisi ollut helppoa. Mutta nyt se on tehty, ja voin jättää asian stressaamisen pois.

Siksikin kerroin esimiehelleni jo nyt, koska tiedän, että moni töissä jo arvaa raskauteni. Kukaan ei ole vielä suoraan minulta kysynyt, mutta kuulin, että läheiseltä työkaveriltani oli asiaa jo tiedusteltu. En ihmettele, kyllähän ihmiset huomaavat tällaiset asiat, kun päivittäin ollaan tekemisissä. Olen kuitenkin jo useamman viikon pitänyt löysempiä paitoja ja syön nykyään noin kolme kertaa työpäivän aikana aikaisemman yhden kerran sijasta. Suunnittelimme kuitenkin mieheni kanssa niin, että tulen "ulos kaapista" raskauden suhteen noin kolmen viikon päästä. Reilun kahden viikon päästä meillä on NT-ultra äitiyspolilla, ja sen jälkeen kalenteriviikolla 9 on talviloma. Joten loman jälkeen kun palaan töihin, voisi asian julkistaa. Jos siis kaikki on hyvin ultrassa.

IVF:n sairasloma
Nyt viimeistään tammikuun palkanmaksun yhteydessä selvisi, että sain sitten palkallisena sairaslomana ne kolme päivää, jotka olin sairaslomalla joulukuussa IVF:n punktion takia. Olin täysin odottanut, että palkkanauhassa lukisi kolme palkatonta poissaoloa. En osaa sanoa, mistä palkallisuus johtuu, kun oma työnantajani on niin nihilisti, että työterveyshuolto on suppein mahdollinen. Ehkä eivät ole palkanlaskennassa tarkistaneet sairasloman syykoodia, vaan hyväksyivät sairaslomatodistuksen mutisematta. Tai sitten ovat tarkistaneet, ja säälistä sain palkallista lomaa. Oli niin tai näin, en ajatellut asiaa sen enempää kysellä, vaan olen vain tyytyväinen!

Oksettaa!
Pahoinvointi jatkuu edelleen. Meillä oli muutto viime viikonloppuna remontin aikaisesta väliaikaisasunnosta takaisin omaan asuntoomme. Viikonloppu otti koville, taisin stressata aika paljon. Minulla oli lievää pääkipua kolmen päivän ajan, ja sunnuntaina taisin käydä neljä kertaa oksentamassa. Maanantaina puolestaan oli ensimmäinen päivä pariin viikkoon, kun en oksentanut kertaakaan. Tänään tiistaina tuli aamupala ylös normaaliin tapaan. Jospa se nyt kuitenkin pikku hiljaa alkaisi hellittää. Enää ei ole iltapahoivointia niin usein kuin aiemmin.

Tänään on väsyttänyt ihan vietävästi. Edelleen olisi muuton jäjiltä kaikki vaatteet jätesäkeissä odottamassa kaappiin laittoa. Mutta kun en millään jaksaisi. Ja sekös ahdistaa entisestään. Haluaisin saada asunnon kuntoon ennen ensi viikonloppua, kun siskoni miehensä kanssa tulee viikonloppuvierailulle. Ehkä huomenna koitan edes aloittaa sen projektin.

2 kommenttia:

 1. Moi!
  Olipas mukavaa löytää blogi, jossa mennään niin samalla aikataululla. Mulla on tänään 10+0, joten ihan pari päivää sinua jäljessä maha-asukin kasvattamisessa :) En ole vielä kertonut töissä kenellekkään, mutta suunnitelmissa on myös tuo viikko 10, eli talviloman jälkeen. Kun vain tuo etureppu pysyisi kohtuullisena siihen saakka. Silloinhan mennään jo 14. viikolla. Nyt olen jo vitsaillut jojoilusta kun turvotus on noh, huomattavaa. Toisaalta ei malta odottaa että pääsisi kertomaan ja toisaalta on mukavaa muhia itsekseen tämän pikkuisen salaisuuden kanssa :) Nyt tämä on vielä vain meidän juttu <3

  Blogi menee suoraa seurattavien listalle, tietenkin! Onnea plussauksesta ja iloisia hetkiä tulevaan ultraan! Mulla meni vasta tuonne 12+6 päiville se aika, mutta osuupahan sopivasti lomaviikolle ;)

  *m*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi ja kiitos kommentista!
   Kiva jos jaksat seurailla blogiani, vaikka en kovin ahkerasti päivittelekään kuulumisia. Toivottavasti kaikki on mennyt hyvin raskaudessasi ja iloisia hetkiä myös sinne tulevaan ultraan! :)

   Poista