keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Voi onnellisuus!

Vieläkään en oikein pysty käsittämään sitä tosiasiaa, että olen raskaana. Sitä kun on niin kauan (siltä puolitoista vuotta tuntuu) odottanut, että jotenkin sitä ei ymmärrä, että nyt odotus palkitaan. Monta kertaa päivässä hoen miehelleni, että "kulta, me ollaan raskaana!" ja hymyilen onnellisena.

En muista, milloin olisin ollut näin onnellinen. Tuntuu, että kaikki asiat alkaa pikku hiljaa loksahdella kohdilleen. Stressin määräkin on pienentynyt huimattavasti, ja tuntuu, että nyt voin ottaa rennommin kuin pitkään aikaan.

Ymmärrän, jos kaikki lukijat ja blogisiskot eivät pysty jakamaan onneani. En pahastu, jos joku päättää lopettaa blogini lukemisen. Tiedän hyvin, miten muiden raskausuutiset satuttivat, varsinkin niinä synkimpinä hetkinä, kun tuntui että itse ei ikinä saavuta samaa.

En ole vielä päättänyt, jatkanko tätä blogia raskausblogina, aloitanko uuden raskauteen keskittyvän blogin, vai pidänkö hetken taukoa koko asiasta. Tällä hetkellä tuntuu, että jatkan tätä blogia varhaisultraan asti, ja katson sitten tilannetta uudestaan. Vaikka uskonkin, että raskaus menee hyvin loppuun asti, eihän sitä ikinä tiedä, jos käykin ikävästi ja tulee keskenmeno.

Soitin tänään neuvolaan ja lapsettomuusklinikalle. Tuntui ihanalta vihdoinkin soittaa neuvolaan, kertoa raskaudesta ja varata ensimmäinen aika äitiysneuvolan puolelle. Aina aikaisemmin siellä on tullut asioitua vain ehkäisy- ja kiertohäiriöasioissa. Ihanaa oli myös se, miten neuvolan terveydenhoitaja ja klinikan kätilö kummatkin lämpimästi onnittelivat raskaudesta.

Varhaisultra on torstaina 24.1. yksityisellä.
Ensimmäinen neuvolakäynti on heti seuraavana päivänä perjantaina 25.1.
Kolme viikkoa pitäisi noita aikoja jaksaa odotella. Onneksi sain sellaiset ajat, että ne on minun helppo järjestää töissä, ja myös mieheni pääsee kumpaankin mukaan.

Kävin tänään myös kirjastossa lainaamassa kasan raskausaiheisia kirjoja. Ei kun vain pänttäämään, mitä kaikkea sitä tulee tapahtumaan seuraavan vuoden aikana!

10 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon! Löysin blogisi tovi sitten ja olipa hienoa huomata, ettei raskaus ole täysin mahdotonta meillekään. Olen mieheni kanssa käynyt tutkimuksissa Felicitas-klinikalla ja tällä hetkellä näyttää siltä, että ainoa ongelma on minun kilpparini..nyt on jo TSH 2,85 ja olo tuntuu paremmalta kuin aikoihin vaikka väsyttääkin, mutta eiköhän se tästä. Varmasti suurin osa meistä voi tuntea iloa muiden kohtalotovereiden raskaudesta. Joku meistä on se seuraava onnekas. Kyllä se aurinko paistaa joskus risukasaankin ;D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Minulle tuo kilpparin vajaatoiminta on niin uusi juttu, että en meidän kohdalla edes ole sitä pitänyt suurimpana lapsettomuuden aiheuttajana. Mutta kyllä näköjään plussata voi, vaikka TSH minulla hedelmöittymisen aikoihin oli vielä lähellä neljää. Nyt se toivottavasti on jo alempi, että keskenmenon riski olisi pienempi.

   Hyvä, että teillä syy on löytynyt ja lääkkeet puree. Olen varma, että teillekin se plussa sieltä tulee! Onnea kovasti yritykseen! :)

   Poista
 2. Paljon onnea Ariella mahtavasta uutisesta! Kiva saada lukea mukavia uutisia näin heti vuoden kärkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! Ja tsemppiä ensi viikon lääkärisoittoon ja sen tuomiin pohdintoihin!

   Poista
 3. Vielä paljon onnea ihanasta tilanteesta!! Kyllä tällä seurataan suurella mielenkiinnolla ja lämmöllä matkaanne eteenpäin : ) Positiivisuus ja ilo yleensä kuitenkin lisääntyvät ympäristössä, jossa sitä on. Oikein onnellista tätä alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
 4. kuulumisia??

  VastaaPoista
 5. Höh ei kai tää blogi loppunut tähän? :(

  VastaaPoista
 6. Paljon onnea! Löysin tämän blogin tänään illalla ja luin heti läpi! aivan mahtava lopputulos! <3 meillä tämä enskuussa tiedossa, nyt tämän jälkeen niin odottavin mielin eteenpäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Amanda! Onnea yritykseen oikein kovasti ja aurinkoa kevääseesi! :)

   Poista